Predavanje na temo »Naša domača zeliščna lekarna« – vabilo

april 12, 2018 v kategoriji OBVESTILA

TURISTIČNO ŠPORTNO DRUŠTVO VEDRIN

VABI

 V PONEDELJEK, 16. IN 23. 4. 2018,

OB 18. URI

V GASILSKI DOM V TOMAŠKO VAS

na predavanje

»Naša domača zeliščna lekarna«

 Zeliščarica Fanika Jeromel se že vrsto let posveča rastlinam in njihovemu učinku na naše telo. Tokrat bo spregovorila o pripravi domače zeliščne lekarne. Pomlad je ravno pravi čas, da si pripravimo načrt, katera zelišča bomo izbrali za ta namen.

Znanje o zdravilni moči rastlin je imelo v preteklosti zelo pomembno vlogo v vsakdanjem življenju. Nekateri posamezniki danes še poznajo vsaj osnovne pripravke za lajšanje pogostih težav, večina znanja pa je žal že skoraj pozabljena.

Pogovarjali se bomo o zeliščih iz domačega okolja, o njihovi uporabi pri lajšanju težav in o tem kako z njimi pripraviti lastno domačo lekarno. V prvem delu, ki bo v obliki predavanja, bo tekla beseda o uporabi zelišč v povezavi s težavami v posameznih delih telesa. V obliki slikovne predstavitve se bomo seznanili z zelišči iz našega okolja, ki jih lahko najdemo prosto rastoča v naravi, ali pa jih gojimo na svojih vrtovih. V zaključnem delu, ki bo potekal v obliki delavnice, pa bomo pripravili seznam zelišč, ki jih bomo imeli v svoji domači zeliščni lekarni.

Vaš prispevek za delavnici je 5 EUR, ostalo krije društvo.

Prijavite se do 14.4.2018 pri Darji na telefon 041 450 080 ali Dragici na telefon 040 688 845 (prijave so obvezne zaradi zagotovitve prostora).

Lepo povabljeni, ne pozabite pa prinesti s seboj beležke in pisala.

UO TŠD Vedrin