Izlet TŠD Vedrin – vabilo

Upravni odbor Turistično športnega društva Vedrin v skladu z letnim programom dela organizira izlet za vse svoje člane,

v nedeljo, 23. 6. 2019.

Odhod ob 7. uri izpred gasilskega doma v Tomaški vasi. Pot nas bo vodila preko Trojan, mimo Ljubljane na Dolenjsko do vasi Muljava. Tukaj si bomo z lokalnim vodnikom ogledali prizorišča snemanja serije Reka ljubezni. Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Slakove domačije, mizarske delavnice po Blatni ulici mimo hiše ribiča Tomaža in kapelice do info točke. Od tukaj se peš odpravimo do hiše Medvedovih ter Mojce in Franca. Potem se zapeljemo še do mosta ljubezni, do izvira Krke in  Krške jame, katero si bomo tudi ogledali. Oglede bomo nadaljevali pri družini Nose, kjer nam bodo razkazali svoj etnološki muzej.

Po ogledih sledi vožnja do Žužemberka, ki je osrednje naselje Suhe krajine. Sprehodili se bomo skozi mesto in si ogledali znamenitosti. Prosto za kavo in osvežitev. Ob 15. uri nas pričakujejo v destilarni in čokoladnici Berryshka. Ogledali si bomo celotno proizvodnjo eteričnih olj, žganih pijač in čokoladnih izdelkov. Po končanem ogledu se vrnemo v zgornje prostore, kjer prejmemo še degustacijo vseh čokoladnih izdelkov, enega likerja in ene žgane pijače.  Pozno popoldan sledi še obisk bližnje vinske kleti ter degustacija in večerja.

Cena pri min 30 udeležencih: 35€ za člane in 38€ za nečlane

Cena vključuje: prevoz, malico, voden ogled »Po poti Reke ljubezni«, vstopnino v Krško jamo, obisk Etnološkega muzeja Nose, ogled in degustacijo v destilarni in čokoladnici, degustacijo in večerjo v vinski kleti, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.

Denar za ekskurzijo lahko oddate ob prijavi oz. ga bomo pobrali na avtobusu – prosimo, da prinesete točen znesek.

 

S seboj prinesite še obilo dobre volje.

 

Prijave zbiramo najkasneje do  14. junija:

 

– Darja Merkač:     telefon 041 450 080,

– Dragica Štalekar: telefon 040 688 845 in

– Irena Kotnik:       telefon 031 772 966.

 

VABLJENI!

UPRAVNI ODBOR

TŠD VEDRIN

Dodaj odgovor